Haber

Ukrayna’da biyolojik laboratuvar iddiası: ABD başkan adayı Kennedy’den çarpıcı sözler

Ukrayna’da biyolojik laboratuvarları olduğunu açıkça belirten ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr, çarpıcı sözler sarf etti.

Suikast sonucu hayatını kaybeden ABD eski Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni Amerikalı siyasetçi, gazeteci Tucker Carlson’a konuştu.

“Ukrayna’da biyolaboratuvarlarımız var”

Kennedy, Pentagon’un biyolojik silah geliştirme programları kapsamında Ukrayna’da biyolojik laboratuvarlar kurduğunu söyledi:

Biyolojik silahlar geliştirdiğimiz için Ukrayna’da biyolaboratuvarlarımız var. Bu biyolojik silahlar, yeni sentetik biyoloji ve CRISPR (genom düzenleme yöntemi) teknolojisi ve genetik mühendisliği teknikleri kullanıyor.

Batı, Rusya’nın iddiasını yalanladı

Rusya, ABD’nin Ukrayna’da askeri biyolojik programlar uyguladığını iddia etti; ancak Washington, Avrupa Birliği ve NATO bu spekülasyonları yalanladı.

Moskova, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyelerine biyolojik silah faaliyetlerinin ABD kontrolünde yürütüldüğünü iddia eden bir belge dağıttı.

“Pentagon çok para yatırdı”

Kennedy, 2001 yılında ABD Vatanseverlik Yasası ile biyolaboratuvar silahlanma yarışının yeniden başladığını söyledi. “Pentagon biyolojik silahlara çok para yatırmaya başladı.”söz konusu.

“Bir adamı ipe götürecek bir suç”

Kennedy konuşmasına şöyle devam etti:

Ama o zamanlar gergindiler, çünkü Cenevre Sözleşmesini ihlal ederseniz, bu sizi derinden etkileyecek bir suçtur.

Biyolojik silah geliştirmeye tam kapasiteyle girme konusunda gergindiler. Bu nedenle biyogüvenlik yetkisini HHS’deki (ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı) bir kuruma devrettiler.

30 laboratuvar ağı iddiası

Moskova yönetimi, Ukrayna’da 30 laboratuvarlık bir ağ kurulduğunu söylüyor.

Washington ise Rusya’dan gelen açıklamaların “komplo teorisi” olduğunu belirtiyor.

haberkocakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu